Over Stadsklooster La Verna

Franciscanen Amsterdam

Kernboodschappen

Stadsklooster La Verna herbergt een kloostergemeenschap van franciscanen én de Stichting La Verna met activiteiten voor Zin in je leven. Samen onder één dak in Amsterdam Nieuw-West.

Vanuit deze plek bieden we ruimte in franciscaanse sfeer voor ontmoeting en bezieling en een activiteiten-aanbod op het gebied van spiritualiteit. De diverse mogelijkheden kennen naast traditionele vormen en benaderingswijzen, ook eigentijdse invullingen.

We willen gemeenschapsvorming stimuleren en midden in de samenleving staan, zowel in de manier van omgaan met elkaar als in de gekozen thema’s en activiteiten.

Stadsklooster La Verna is een franciscaanse plek: open, gastvrij en laagdrempelig, eenvoudig en hoopvol voor Zin in je leven!

Zo willen we de spirituele ontwikkeling van mensen ondersteunen, ongeacht hun kerkelijke, religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond.

Ontstaan en volop leven!

De Stichting La Verna die deel uitmaakt van het Stadsklooster is in 1997 opgericht op initiatief van Rob Hoogenboom ofm, één van de broeders van de communiteit . Hij is tot 2013 coördinator van La Verna geweest, met als tijdelijke vervanger Chris Elzinga. Sinds januari 2014 is het coördinatorschap in handen van Fer van der Reijken ofm, die vanaf die tijd ook deel uitmaakt van de communiteit.

Momenteel bestaat de communiteit uit zes broeders (Frans Gerritsma, Rob Hoogenboom, Piet Bots, Taucen Hotlan Girsang, Joachim Oude Vrielink en Fer van der Reijken). Koen Van Durme brengt hier zijn postulaat (proeftijd) door. Ook predikant Kees Zwart is lid van de communiteit. Regelmatig verblijven er stagiaires van hospice Kuria gedurende enkele maanden.

Naast het activiteitenaanbod, waarover elders op de site te lezen is, gebeurt er veel meer in het Stadsklooster: oecumenische vieringen met de christenen in Nieuw-West, teamdagen voor hulpverleners/geestelijk verzorgers, bijeenkomsten van Franciscaans Amsterdam en de Franciscaanse Vredeswacht, rondleidingen, kringgesprekken met scholieren en studenten, repetities van het kwintet van Rob Hoogenboom en incidentele bijeenkomsten.

 

 

Stadsklooster La Verna is een franciscaanse plek: open, gastvrij en laag-drempelig, eenvoudig en hoopvol voor Zin in je leven!

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen