Kunst in Stadsklooster La Verna

In Stadsklooster La Verna zijn enkele schilderijen en beelden van kunstenaars te zien die zich hebben laten inspireren door de spiritualiteit van Franciscus van Assisi. Ook worden regelmatig exposities gehouden in de gangen van het Stadsklooster.

‘Saint Francis’

In 1998 maakte Frederick Franck van staal een grote icoon van Franciscus van Assisi oprijzend uit de aarde met een vlucht vogels, die uit zijn armen omhoog stijgt ten hemel. Franck schrijft daarbij:
“Franciscus, een heilige van alle seizoenen, transhistorisch en transreligieus. Hij is de boodschapper van menselijkheid, van de liefde van het leven, van de natuur en van de aarde als geheim.”.

Een handgemaakte kopie van deze icoon is op 12 februari 2005 geplaatst in de kloostertuin van de Franciscanen in Megen. In de week van 9 juni is een kopie aangebracht op de gevel van La Verna.

‘Big Mama’, van Gijs Asmann

Een van die beelden is ‘Big Mama – Vanitas voor Franciscus’, gemaakt door Gijs Asmann. Het beeld staat in een hoek van de binnentuin van La Verna. Het roept wel eens vragen op: wat moet zo’n levensgroot beeld van een blote Surinaamse vrouw in de tuin van een klooster van ongetrouwde mannen… Lees verder >>

Exposities

Majanne Geurtsen heeft van augustus tot december 2019 een expositie ingericht in het Stadsklooster, onder de naam Today is my favourite day,Meer hierover in het Nieuwsbericht van 6 augustus 2019.

Greet Niederländer, die ook cursussen geeft in het Stadsklooster, exposeerde in het voorjaar van 2014 met mandala’s. Zij publiceerde mandala’s en gedichten in de bundel ‘Eeuwige Spiraal‘ (ISBNnummer: 978-94-022-0494-0), verkrijgbaar via de uitgever. Greet: “De mandala (sanskriet: cirkel) is een oervorm, symbool voor het oneindige, de eeuwige kringloop, de kosmos. De kleurrijke mandala’s en meditatieve gedichten in EEUWIGE SPIRAAL stemmen tot nadenken en nodigen uit tot bezinning. De gedichten bij de mandala’s versterken de symboliek in de mandala. Ze zijn geschreven in de ongebonden vorm van het vrije vers.”

Expositie - Eeuwige spiraal Greet Niederländer - Vlindervlucht

 

In het najaar van 2013 hingen in La Verna schilderijen van Vera Boon rond het thema ‘Maria’:

Vera Boon expositie 2013 Foto VeraBoonMariaTT 2

 

In de gangen van Stadsklooster La Verna zijn regelmatig kleine tentoonstellingen van schilderijen van diverse kunstenaars te zien.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen