Wiek’s Weekly 2020

21 december 2019 | geen commentaar

Onze La Verna-docent Wiek Hijmans, heeft een bijzonder project voor 2020: “Wiek’s Weekly 2020” Hij heeft het afgelopen jaar 150 gitaarsolostukken gecomponeerd – bij iedere psalmtekst één, als reactie op wat de tekst bij hem opriep.

De ongeveer 2500 jaar oude gedichten die Psalmen genoemd worden, zijn volstrekt taboeloos. Wreedheid, lof en ultieme liefde gaan er hand in hand. De soms moeizame verhouding met de andere mens en met de Ander, degene die zal zijn, ook wel de onnoembare en de natuur is heel direct, voelt hopeloos makend en opluchtend tegelijk. Gek genoeg heel down to earth. Maar heel poëtisch en beeldend, wereldliteratuur.

Het aandachtig lezen van een tekst is een vijftienhonderd jaar oude traditie bij de Benedictijnen. Lectio Divina heet het. En ik dacht: Hoe zou het zijn als ik een Psalm lees met de gitaar op schoot lees, opnieuw lees, ik hoor iets van binnen, ik speel het en ontwikkel het idee, ik check of het gevoelsmatig de tekst reflecteert, ik schrijf het op in mijn kleine boekje met notenbalken…en weer verder?

In 2020 wordt een website gebouwd met allerlei media-mogelijkheden rondom de psalmen: audio, video (Parmando TV), audio met tekst, live voorgelezen tekst met gitaar, misschien zelfs beeldende kunst.

Horen?  Meelezen?  Zelf spelen? Neem een abonnement en steun daarmee dit project! Abonnementen zijn voor één jaar (met 2 weken vakantie):

Abonnement 1:
ontvang iedere week voor € 0,77 uw privé luister-link zoals deze: https://soundcloud.com/user-579783061/psalm-1/s-1mFCX  (luister liefst met koptelefoon of goede speakers, wanneer klikken niet werkt op uw apparaat, kopieer de link naar uw browser) — als u liever de opname toegestuurd krijgt-laat ’t weten!

abonnementskosten: 50 weken x 0,77 = € 38,50 (genoemde prijzen zijn tot 1 januari 2020 geldig)

abonnement 2:
privé link, plus de bijbehorende psalmtekst in pdf = 50 x 0,90 = € 45,00

abonnement 3:
privé link plus tekst plus bladmuziek pdf— waarin noten/tablatuur, met verwijzing naar het gerelateerde versnummer binnen de psalm  = 50 x 1,49 = €7 4,50

Wie een abonnement wil nemen of meer informatie wil, kan contact opnemen met Wiek Hijmans, via: wiek@stiltegitaar.nl

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen