Vrijwilligersuitje 2019: a muslim, a christian, a jew and… a lot of cake.

19 juni 2019 | geen commentaar

Vandaag, woensdag 19 juni, was het jaarlijkse vrijwilligersuitje van het Stadsklooster. Zo’n dag is een ontmoeting met elkaar, een goede kans om een paar praktische zaken te bespreken, maar vooral ook een groot dankjewel aan alle vrijwilligers die zich zo met hart en ziel inzetten voor het Stadsklooster.

Waar de afgelopen twee jaren het Brabantse land (Megen en ’s-Hertogenbosch) werd opgezocht, was besloten het dit jaar in Amsterdam zelf te houden. Na de ontvangst met koffie en gebak in de Grote Zaal van het stadsklooster was het tijd voor een uitwisseling over het afgelopen jaar en de plannen voor komend seizoen. Het uitje is namelijk ook meteen de seizoensafsluiting.

Hierna stond een lekkere lunch klaar. Na de lunch trokken we – met een iets uitgedund groepje – richting het centrum; naar Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Voor het Centraal Station maakten we eerst nog even een groepsfoto. In het museum werden we ontvangen door Hermine Pool, senior conservator en hoofd collecties. Zij leidde ons eerst rond over de tentoonstelling Eran Shakine: a muslim, a christian and a jew. In deze tentoonstelling staan drie niet te onderscheiden mannen (een moslim, een christen en een jood) centraal. Kunstenaar Eran Shakine gebruikt verschillende thema’s aan om te laten zien dat de drie mannen als broeders met elkaar om moeten gaan om de zin van het leven te vinden én te slagen in hun ‘missies’. Ook laat hij zien dat er problemen zijn – zoals de milieuproblematiek – die religies overstijgen en waar we gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn.

Vervolgens nam Hermine Pool ons mee door ‘het Oude Huis’, het huis van de familie Hartman met op zolder de katholieke schuilkerk. We kwamen door verschillende ruimtes, waaronder de sacristie, de Mariakapel, de Daghkamer’ en de ‘Groote Sael’. Die is toch wel heel anders als de Grote Zaal van het Stadsklooster!

Na de rondleiding sloten we de dag bijna hetzelfde af als dat we hem begonnen waren: met koffie en gebak. Het enige verschil was dat het weer 100% veranderd was… waar er ’s ochtends nog regen viel, was het nu stralend en warm weer.

Aan het eind van de middag namen we afscheid van elkaar. De zomervakantie kan (bijna) beginnen!

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen