Terugblik op de eerste Open Gespreksbijeenkomst

9 februari 2016 | geen commentaar

De eerste keer, op dinsdagmiddag 26 januari, hebben we van gedachten gewisseld over het thema “Leven in een wereld met (terroristische) aanslagen”. We zaten met ons dertienen rond de tafel en wisselden uit a.d.h.v. twee vragen :

  • Hoe komen alle berichtgevingen en indrukken over de aanslagen bij je binnen? Druk dat eens uit in één woord of een korte zin.
  • Kun je zelf iets dóen en zo ja, wat dan?

We openden de middag met een verhaal en sloten met datzelfde verhaal de middag af. Tussen de gesprekken door zongen we een lied in het Sanskriet: “Mogen alle mensen gelukkig zijn”.

De middag verliep in alle rust, er was echte aandacht en respect voor ieders inbreng. Dit laat zich natuurlijk moeilijk in enkele woorden samenvatten. Wel enkele dingen die de deelnemers dóen: lichtpuntjes verzamelen, bidden, proberen zelf een mens te zijn van vrede, liefde en licht, niet negatief meepraten en zeker geen kiemen van angst of agressie doorgeven aan de eigen (klein)kinderen, naar La Verna gaan , erover schrijven, letterlijk gaan lopen als mens van vrede, en bidden waarin je bij het buigen, je hoofd naar je hart brengt.

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen