Open kloosterdagen

9 mei 2017 | geen commentaar

Stadsklooster La Verna zet haar deuren open voor de Open Kloosterdagen.

Open Kloosterdagen

Zaterdag 10 en zondag 11 juni

Na het succes van zeven soortgelijke initiatieven organiseert de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) in 2017 wederom Open Kloosterdagen in het weekend van 10 en 11 juni. Ongeveer 40 kloosters zullen een deel van dit weekend hun deuren open zetten en bezoekers van harte welkom heten.

Zij nodigen u uit kennis te maken met het religieuze leven in deze tijd en met hun spiri­tua­li­teit. Ze vertellen u graag over wat hun stichters en voor­gangers bewogen heeft en vooral wat hen nu nog beweegt. Ieder klooster zal dit op eigen wijze laten zien: er zijn films, presentaties, wandelingen, rondleidingen, vieringen. Maar vooral ook gelegenheid tot ontmoeting en gesprek.

Ook Stadsklooster La Verna doet mee en wel op zaterdag 10 juni.

Vanaf 14.00 uur: binnenkomst met koffie en thee in de eetzaal. Daar komt ook een tafel met: het blad Franciscanen.nl, polsbandjes met ‘vrede en alle goeds!’, programmaboekjes van La Verna, folder studiefonds, oranje caps met ‘vrede en alle goeds!’, het Franciscaans Maandblad, en gerecyclede wenskaarten t.b.v. Suryodaya e.d. Via de beamer laten we tijdens de koffie/thee enkele korte filmpjes zien, gemaakt door Emy Jansons-van Steekelenburg (over de franciscanen in Nederland en Vlaanderen en over het Franciscaans Jongerentreffen in Megen).

Om 14.30 uur start broeder Jan ter Maat met een rondleiding door het huis. Br. Piet Bots gaat in de huiskamer in gesprek met belang­stellenden (kring­gesprek). Broeder Fer van der Reijken loopt rond en kijkt waar hij verder in kan springen. Tussen 15.00 – 16.00 uur laat Broeder Fer in de Ben Moonen-zaal de filmische documentaire zien: ‘Franciscus, heilige tegen wil en dank’. Het verdere verloop van de middag laten we spontaan gebeuren, omdat we geen zicht hebben op de aantallen mensen. Om 17.45 uur vieren we de Vespers zoals gebruikelijk in de kapel , met de aanwezigen die willen meebidden.

  • Aanmelden is fijn: 020 3467530

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen