Nieuw boek Ton Roumen – Omarm jezelf

9 april 2019 | geen commentaar

Ton Roumen verzorgt al jaren inspiratiedagen in het Stadsklooster. Hij schreef een nieuw boek: Omarm jezelf.

Omarm jezelf als je angstig, onveilig of eenzaam bent. Dat is de simpele boodschap van dit boek. Dit antwoord reiken religieuze tradities al eeuwenlang aan als een hoopvolle handreiking voor de opheffing van lijden en pijn; jezelf omarmen is een helend voertuig op de spirituele weg.

De weg van zelfliefde betekent dat we onze pijn tot partner maken. Het omgekeerde – ons leed ontkennen of bestrijden – werkt averechts want dan ontkennen we een deel van onszelf, een deel dat juist gezien en geheeld wil worden. In plaats van onze pijn en onszelf te ontkennen, kunnen we onszelf beter liefhebben, met alles wat er is, dus ook met dat wat zeer doet. Zelfliefde is beslist geen egoïsme, maar houdt de goede zorg voor onszelf in en die is een basis om liefde met anderen te delen.

Jezelf omarmen is een weg die om oefening vraagt zodat onze pijn vrij kan worden gegeven en geheeld. Kern van die oefening is contact te maken met ons lichaam, onze emoties, onze pijn en onze diepste Bron. Oefening leert ons dat we goed zijn, zoals we zijn. Dat haalt de druk van de ketel en helpt om de wereld vanuit veiligheid en zelfvertrouwen tegemoet te treden.

ISBN 978-90-8972-310-9 (E-book, ISBN 978-90-8972-309-3), 144 pagina’s. € 16,90

Dr Ton Roumen begeleidt mensen in hun zoektocht naar zin en heling. Hij is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Eerder verschenen bij Berne media zijn boeken Geluk binnen handbereik en Geaarde spiritualiteit. Meer informatie: www.bezinnen.com.

Hij geeft regelmatig bezinningsdagen in Stadsklooster La Verna.

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen