Mijn LV-Verhaal: Cocky Rotteveel

2 september 2019 | geen commentaar

Cocky Rotteveel

Cocky Rotteveel

Een nieuwe ruimte
Het verveelt nooit, het schrijven. Het is de moeite waard telkens stil te staan bij wat er gebeurt met mij, mijn omgeving of de grotere wereld om me heen. Met schrijven creëer ik een soort tussenruimte waarin ik kan waarnemen: wat raakt me, wat verrast me, wat is nieuw.

Ik kan me bewust worden van tegenstellingen in mezelf. Ik kan ze veilig onderzoeken, omdat ze mogen bestaan. En ik leer aandacht geven aan wat ik nodig heb.

Ik ervaar meer vrijheid als ik dat wat er is, bestaansrecht kan geven, zoals: zorgen en vreugde, angst en moed, stress en ontspanning. Als ik mezelf ruimte blijf geven voor creativiteit, dan zorg ik daarmee voor vitaliteit en levenslust.

Stadsklooster la verna
In 2008 klopte ik aan bij La Verna, een Franciscaans spiritueel centrum wist ik. Ik verwachtte: verbinding met de stad en de natuur, een aardse spiritualiteit, soberheid, vertrouwen in de eigen helende kracht van mensen. Daar wilde ik, na met pré-pensioen te zijn gegaan, graag les gaan geven in creatief dagboek schrijven. Een mogelijke pleisterplaats, voor mezelf en mijn toekomstige cursisten, op ons levenspad. Mijn  passie voor schrijven zou ik kunnen delen.

Ik trof Rob Hoogenboom, die direct mijn enthousiasme voor de kracht van het schrijven deelde. het spontane, niet-geplande schrijven, waardoor je een diep en verrassend contact kan maken met jezelf, met je intuïtie en je creatieve bron.

Mijn missie was: mensen de gelegenheid bieden het creatief dagboek schrijven te ervaren, met werkwijzen te oefenen en toe te passen voor eigen creatieve en/of zingevingsdoelen.

Ontmoeting met cursisten
Ik kan zeggen dat het een feest is om bij La Verna met mijn schrijfgroepen te werken.

Na twee jaar alleen basiscursussen te hebben aangeboden, hadden cursisten behoefte aan een vervolg. Een verdiepend vervolg van een jaar had de voorkeur. Het geeft de mogelijkheid de doorgaande kracht van het schrijven te ervaren en in het eigen leven te integreren. Zo’n jaar biedt de gelegenheid moeilijkheden een plek te geven, of zelfs tot kans te maken.

Vanaf 2010 mocht ik elk jaar een vervolgcursus van twaalf bijeenkomsten, van oktober

t/m juni, aanbieden. Centraal stond het vasthouden van een focus op het eigen proces en daarnaast ook het luisteren naar elkaar. Met schrijven in een groep wordt er een grotere tussenruimte gecreëerd. Mensen worden geraakt door het eigen verhaal, maar ook door de verhalen van anderen. We worden ons meer bewust van onze diepere drijfveren en stappen een nieuwe ruimte binnen. Inspiratie groeit en bloeit.

Tot slot wil ik de rijkdom van deze processen illustreren met een kleine bloemlezing van citaten van cursisten:

  • Intensief en verrassend om op deze manier een weg naar binnen te vinden.
  • Woorden lijken klaar te liggen.
  • Inspirerend, ontspannend, veilig.
  • Voor mijzelf bevrijdende woorden vinden.

‘Herken
je criticus.
Ja makkelijk gezegd,
maar na wat schrijven
levensecht.’

Meer over Cocky en haar cursussen
Klik hier voor meer informatie over Cocky.

Zij geeft in het najaar twee cursussen: klik op de naam van de cursus hieronder voor meer informatie:
Creatief dagboekschrijven – vervolgcursus (12x)
Schrijvend pelgrimeren – Basiscursus creatief dagboekschrijven (5x)

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen