Mijn LV-verhaal: Anneke Scholten

26 maart 2019 | geen commentaar

In ‘Mijn LV-verhaal‘ vertelt een deelnemer, medewerker, broeder of anderszins betrokkene over zijn/haar La Verna-ervaringen. Ditmaal is het woord aan Anneke Scholten (met een beetje commentaar van Hans-Peter Bartels, de communicatiemedewerker).

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in spiritualiteit. Ik was, in 2016, op zoek naar een spiritueel centrum om er wat meer bij betrokken te zijn. Dus begon ik te googelen naar zo’n centrum bij mij in de buurt. Toen kwam ik bij franciscanen uit en ik merkte dat ze hier mooie cursussen gaven. Het leek me fijn een dagje mee te lopen als vrijwilliger.

De broeders die nu hier zitten zaten vroeger in het buurtje waar ik ben opgegroeid. Het heeft daarom iets vertrouwds. Wat ik fijn vind, is dat dit voelt als een groot gezin. Ik kom uit een groot katholiek gezin, dus het voelde meteen bekend. Het doet me denken aan de sfeer waarin ik ben opgegroeid.

Het grappige is dat ik al 20 jaar met mijn hond door het Rembrandtpark liep, hier achter. Ik heb nooit geweten dat hier een stadsklooster was. (Oei! Dat hoort de communicatiemedewerker niet graag.) Zo ben ik bij Stadsklooster La Verna terecht gekomen. Dat beviel me goed. Ik merkte dat de menselijke maat hier nog echt centraal staat. Dat heb ik als heel prettig ervaren. En nog steeds.

Ik ben heel aardig welkom geheten en rustig aan ingewerkt. Ik ben medeverantwoordelijk voor de registratie van de aanmeldingen. Als vrijwilligers op de administratie doen we daarnaast allerlei hand-en-spandiensten… tot ballonnen opblazen aan toe, als het moet.

Af en toe neem ik deel aan cursussen. Ik doe op dit moment mee met sacrale dans op de dinsdagavond en met de cursus creatief dagboek schrijven op de vrijdag. Dat is allebei heel interessant. Vooral het schrijven. Omdat ik door het schrijven en de tips echt uitkom in een ruimte, waar ik de vrijheid voel om te schrijven. Ik wilde zo graag schrijven. Maar ik liep altijd tegen blokkades aan, dat het niet goed genoeg was. Of, beter, dat ik vond dat het niet goed genoeg was. Daar heeft de cursus dus echt bij geholpen.

Ik vind alles in Stadsklooster La Verna leuk. Er is niet één hoogtepunt te noemen! Gewoon alles… de entourage, de sfeer.

Wat ik ook echt leuk vind is, dat mijn dochter Emma hier is geweest en dat het haar hier goed bevalt. Mijn beste vriendin is al een paar keer geweest en ook zij vindt het heerlijk om hier cursussen te volgen. En ze knapt daar echt van op. Daar ben ik erg blij om!

(Kijk, dat hoort de communicatiemedewerker veel liever!)

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen