De migranten en wij – 3e Open Gespreksbijeenkomst

23 maart 2016 | geen commentaar

Al maanden worden we via de media overspoeld met aangrijpende berichten en beelden over de vele migranten die de oversteek naar ons wagen: dobberende bootjes, aangespoelde lichamen, mensenmassa’s in de modder, hoge hekken, opgehangen varkens, verstoorde voorlichtingsbijeenkomsten, en nationaal en Europees topoverleg.

Daarnaast zijn er ook vele ontroerende berichten en beelden: de duizenden vrijwilligers die zich melden bij de opvangcentra, de bossen bloemen afgegeven bij het nieuwe huis van een Syrische familie, jonge migranten die in verpleeghuizen gaan werken of rozen uitdelen aan vrouwen rond het station in Keulen.

Wat doen al die berichten en beelden met ons? Houden we de krant liever dicht en zetten we de tv op een andere zender? Of komt het allemaal binnen in ons hoofd en hart? Kunnen we iets doen en zo ja, wat dan? En hebben de migranten ons misschien iets te zeggen of te bieden? Welke directe ervaringen met migranten hebben we mogelijk zelf?

Over dit soort vragen gaat het in de 3e Open Gespreksbijeenkomst op dinsdagmiddag 12 april tussen 14.00 – 16.00 uur in La Verna.

Koffie, thee en de spaarpotbroeder staan weer klaar.

Fijn als je even laat weten of je komt!

Elisabeth Ouborg & Fer van der Reijken

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen