La Verna in het nieuwe jaar

16 januari 2021 | geen commentaar

La Verna in het nieuwe jaar

In dit nieuwe jaar gaat er nogal wat veranderen bij La Verna. Er valt veel weg, er gaan dingen door. En er is ruimte voor nieuwe dingen.

Het bestuur van de Stichting La Verna heeft besloten om per 1 mei 2021 te stoppen met de activiteiten van de Stichting. Dit besluit is genomen na een intensief en zorgvuldig traject, waarbij verschillende mogelijkheden gewogen zijn. Door het wegvallen van een broeder als coördinator, valt een van de drie pijlers onder het Stadsklooster La Verna weg. Daarnaast acht het Stichtingsbestuur de onzekerheid op het gebied van financiën en huisvesting te groot.
Het mag duidelijk zijn dat het bestuur dit besluit met bloedend hart heeft genomen.

Tot Pasen 2021 zijn er, voor zover COVID19 het mogelijk maakt, diverse mooie activiteiten zoals je gewend bent. Gezien de tijd waarin we leven en de uitdagingen rondom planningen etc., kijk geregeld op de website www.stadskloosterlaverna.nl voor het actuele aanbod en de mogelijkheden. En geniet van de mogelijkheden die er zijn!

Vóór de zomer 2021 komt er een moment, op welke wijze ook, om 24 jaar cursus- en activiteitencentrum La Verna te markeren en af te ronden.
Heb je daarover ideeën, suggesties of wil je mee voorbereiden? Laat dit het bestuur van de Stichting La Verna weten, ook als je wat anders wilt delen.

De deur van de communiteit La Verna aan de Derkinderenstraat 82 blijft gewoon open als Stadsklooster in Amsterdam Nieuw-West. De broeders blijven er wonen en hun huis open stellen voor mensen die mee willen bidden, langs willen komen voor koffie of een gesprek, gastvrijheid voor groepen als de OFS-groep en Franciscaans Amsterdam. Wees en blijf welkom! En er is ruimte voor nieuwe initiatieven. Heb je hiervoor suggesties of wil je meedoen, laat het weten aan de communiteit.

Bestuur Stichting La Verna
Communiteit franciscanen
Bestuur minderbroeders franciscanen

Wil je meer weten of iets delen over dit bericht?
Je kunt ons bereiken via:
info@stadskloosterlaverna.nl
020 3467530

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen