Innerlijk Lichtfeest 2017-2018

19 december 2017 | geen commentaar

In veel oude culturen was de tijd van 24 december tot 6 januari een rituele periode van verstilling en naar binnen keren in navolging van het natuurlijke verloop van de winterperiode op aarde. In deze tijd staat de hemel als het ware open en kan ieder mens zich (makkelijker) verbinden met spirituele inspiratie. Tijdens dit Innerlijke Lichtfeest zijn de ‘Heilige Nachten’ te benutten als een periode van bezinning over het afgelopen jaar en als bezieling voor het komende jaar. Kleine rituelen kunnen helpen om hiervoor in de passende stemming te komen.

Mocht je zelf vorm willen geven aan de komende Heilige Nachten, kun je tips en achtergronden vinden in het artikel ‘Het Innerlijke Lichtfeest 2017-2018‘. Je kunt dat downloaden via deze link

Uit de samenvatting van dit artikel:

Uit de diverse omschrijvingen van het Innerlijk Lichtfeest wordt duidelijk dat de mensen zich op het hoogtepunt van de lichtboog, de 11 Heilige Dagen en 12 Heilige Nachten, innerlijk luisterend verbinden met de geestelijke wereld om boodschappen vanuit spirituele dimensies ontvangen. De nachten worden bij uitstek ervaren als de tijd van de engelen die het licht brengen, en dromen die een blik geven op toekomstmogelijkheden van het jaar dat eraan komt.

Net als de herders met hun open hart, verlangen mensen in deze lange, lange nachtperiode naar de verlosser/het Licht, terwijl zij tegelijkertijd weten dat zij, net als de drie koningen dragers moeten worden van inzicht en onvoorwaardelijke liefde. Daartoe dienen zij hun oogst te bewerken en houdbaar te maken om zich te blijven voeden.

Vertaald naar innerlijk luisteren:
– in rituele contemplatie inventariseer je de oogst van het afgelopen jaar,
– laat je los wat niet meer dienstbaar is aan je eigen ontwikkeling om in onvoorwaardelijke liefde ruimte te maken voor het nieuwe dat in een ieder geboren wil worden.
– In deze 12 nachten wordt het aardse bestaan aangeraakt door de energie van de spirituele wereld en hebben de dromen een voorspellend karakter. Je gaat bewust slapen en houdt bij wat je gedroomd hebt. Zo tracht je het hemelse voedsel voor het nieuwe jaar te herkennen dat zich als plan van heilige ordening op aarde zal ontvouwen, om anders en bewuster op weg te gaan.

Lees meer >>

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen