Br. Frans Lieshout overleden

2 mei 2020 | één reactie

Vrijdag 1 mei vroeg in de middag overleed in het Stadsklooster onze medebroeder Frans Lieshout (85). Half november 2019 verhuisde hij naar ons toe, wetende dat hij ongeneeslijk ziek was.

We zijn dankbaar voor het rijke leven van Frans. Na zijn studies en opleiding tot franciscaan en priester vertrok hij in april 1963 naar Papoea. Daar werkte hij 56 jaar als pastor, rector van de onderwijzersopleiding, docent aan de theologieopleiding, deken, o.a. in Jayapura, in Bidogei, Biak. Vele jaren was hij in de Baliemvallei, verdiepte zich daar intens in de taal en de cultuur. In 1986 werd hij Indonesiër. Nadat hij in 2007 in Biak met pensioen was gegaan, keerde hij terug naar zijn geliefde Baliem. Hij kreeg volop tijd om zich verder te verdiepen in hun cultuur en taal. Dat leidde tot verschillende publicaties. In oktober 2019 nam hij daar met pijn in het hart afscheid en keerde gedwongen door ziekte terug naar Nederland. In interviews in drie dagbladen kwam hij nog op indrukwekkende wijze op voor de positie van de Papoea’s in Indonesië. Daar lag zijn hart ook al woonde hij bij ons in de communiteit in Amsterdam.

Met Frans verliezen we een zeer gewaardeerde en geïnteresseerde huisgenoot, die met zijn bescheiden en innemende karakter al die jaren de banden met zijn familie onderhouden heeft.

In vertrouwen op de Heer geven wij hem uit handen. De uitvaartdienst zal in besloten kring op vrijdag 8 mei om 11.00 uur plaatsvinden op kerkhof Sint Barbara in Amsterdam, alwaar Frans bij zijn broeders begraven wordt. Op een later tijdstip zal een herdenkingsdienst gehouden worden.

Reacties

  • cor buschman

    zondag 03 mei 2020

    gisteren heb ik een uitgebreide mail gestuurd om jullie te condoleren en herinneringen op te halen aan Frans tijdens ons verblijf op Papua. Opeens was de tekst verdwenen. In ieder geval hoop ik dat jullie mooi afscheid van hem hebben genomen en hij is nu al in de bovenste regionen van de hemel aangekomen onder muziek van zijn geliefde Papua’s

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen