Anne Possel – Wij bestaan voorbij de woorden, 2019

6 november 2019 | geen commentaar

Onlangs is een mooie gedichtenbundel uitgekomen van de hand van Anne Possel. Anne heeft als docent in de afgelopen jaren in Stadsklooster La Verna diverse cursussen gegeven over droomduiding en over gebed. Ik kan de bundel van harte aanbevelen.

De gedichten zijn voor mij bijzonder omdat ze de aanwezigheid van een diepte-dimensie oproepen. Het is de dimensie van de ziel. Vanuit die plek verwoordt Anne haar behoefte aan stilte en wat ze ervaart in ontmoetingen met andere mensen en engelen. Daarin ontdekt zij haar diepste grond en wezen. Want juist in die stilte en in die ontmoetingen wordt voor haar ‘Jij’ – God, het Mysterie – voelbaar.

ik had mijzelf een vondeling gemaakt
mijn rieten mandje geleend van Mozes

gekoesterd in de armen van de min
wilde ik eindelijk gevonden worden

 was ik altijd al gevonden door Jou

De gedichten van Anne nodigen me uit af te dalen in de diepte van mijn eigen ziel, waarin mijn eigen ervaringen liggen opgeslagen met licht, stilte, dood, verbinding met andere mensen. Als ik over de stilte lees, verstil ik met haar en opent zich ook in mij de mogelijkheid van verbinding met een diepere grond van mijn bestaan.

er is Stilte
die ontmoeting is

en verbinding wordt
met Jou

Anne gebruikt woorden om te verwijzen naar een werkelijkheid en een belevingswereld die niet met woorden te beschrijven is. Die sfeer is in de hele bundel voelbaar. En die wordt ook ondersteund door de leegte van de bladspiegel. Dat drukt iets uit van hoe wij bestaan voorbij woorden.

De bundel kun je voor € 17,50 (plus eventuele verzendkosten van € 2,-) bij Anne Possel bestellen via haar website of via haar mailadres.

Chris Elzinga, 2019

Je kunt hier je reactie geven of een vraag stellen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen