Interviews – films

Gedachten bij enkele levende thema’s

Broeder Rob en broeder Fer hebben in de zomer van 2019 in Klooster Magazine hun gedachten gedeeld naar aanleiding van enkele zondagse lezingen.

 

Zo stelt broeder Fer in dit filmpje de vraag: Wat is jouw stip op de horizon, en wat vraagt het van je om daar te komen?

 

 

 

 

Broeder Rob spreekt over profeten, mensen die een weerwoord hebben. Mensen zoals Aemilianus van Heel, franciscaan, die in de 2e Wereldoorlog in China is omgekomen.

 

 

Meer van hun bijdragen kun je bekijken op de site van Klooster Magazine.

‘Eieren schilderen voor Pasen’ (april 2019)

Broeder Fer schildert eieren in de aanloop naar Pasen met een paar andere mensen in Stadsklooster La Verna. Intussen interviewt Marjoleine Koomen van ‘Katholiek Vandaag’ hem over de betekenis van Pasen. Deze aflevering van ‘De Katholieke Keuken’ is op  18 april 2019 gepubliceerd.

Bewust Amsterdam interviewt broeder Fer (febr. 2017)

Fer van der Reijken is Franciscaans broeder en coördinator van Stadsklooster La Verna in Amsterdam. La Verna is aangesloten bij Bewust Amsterdam. Wie is deze man met een grote interesse voor spiritualiteit en religies, en die meent dat je altijd van elkaar kunt leren?


Interview door Brenda Serrée | Branding Diva en co-creator Bewust Amsterdam

Franciscaanse spiritualiteit vandaag (juni 2016)

Filmpje (juni 2016) van enkele minuten met Fer van der Reijken over franciscaanse spiritualiteit vandaag. Het filmpje werd door het Catharijneconvent gemaakt in het kader van de tijdelijke tentoonstelling over Franciscus van Assisi met Henk van Os als speciale gastconservator.

 

Interviews in de Kloosterseries van de RKK

 

Een interview met Fer van der Reijken in ‘Kloosterserie 2016‘ van de RKK, uitgezonden op 3 juli 2016.

 

 

 

  • Spiritualiteit langs de snelweg‘, deel 5 – Een interview met Fer , in ‘Kloosterserie 2014’ van de RKK, uitgezonden op 25 oktober 2014.
  • Spiritualiteit langs de snelweg‘, deel 5 – Een interview met Fer , in ‘Kloosterserie 2014’ van de RKK, uitgezonden op 8 maart 2014. Met Leo Fijen en Hella van der Wijst. Fer komt aan het woord als de nieuwe coördinator van La Verna. Rob Hoogenboom deelt zijn passie voor Ajax en liturgie. En Roland Putman neemt het team mee naar ‘De Kloof’, waar hij zich elke week op maandag inzet voor dak- en thuislozen. Natuurlijk komt ook het Stadsklooster in beeld.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen