Kirsten Benschop

Acteren en schrijven gaan hand in hand bij Kirsten Benschop.Vanaf haar 12e jaar speelt zij al toneel. Eerst in diverse gezelschappen in Veenendaal, waar zij onder meer hoofdrollen speelt in ‘Bruid in de morgen’ van Hugo Claus, ‘Er valt een traan op de tompoes’ van Annie M.G. Schmidt en ‘Op hoop van zegen’ van Herman Heijermans. Daarna in K’onTour Theater.

In het jaar 2000 start Kirsten dit semi-professionele gezelschap K’onTour Theater. Naast de zakelijke en artistieke leiding, acteert zij hier samen met andere acteurs in verschillende voorstellingen en projecten voor o.a. bedrijf, bibliotheek en onderwijs. In die periode volgt zij ook workshops en cursussen als camera acteren en Griekse tragedie. In 2006 slaan diverse acteurs van K’onTour Theater een andere weg in. Kirsten besluit met K’onTour Theater solovoorstellingen te brengen.

Het succes van deze voorstellingen neemt in 2008 een vlucht. Theatersolo’s in een eigen bewerking van Edgar Allan Poe’s ‘Het Hart als Verrader’, de roman ’Twee Vrouwen’ van Harry Mulisch, de zelfgeschreven jeugdvoorstelling ‘Lichtgewicht gedicht’ en de novelle ‘Oeroeg’ van Hella S. Haasse, volgen elkaar in rap tempo op.

Meer weten? Ga naar: http://www.k-ontour.nl/

Activiteiten

Je ziet hier activiteiten (cursussen, lezingen, retraites enz.) die in het huidige seizoen verzorgd worden én/of in het verleden verzorgd zijn door:

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen