Els Kuypers

is neerlandica. Zij geeft workshops en cursussen op het gebied van taal, spiritualiteit en parapsychologie.

Els Kuypers is neerlandica en gespecialiseerd in moderne letterkunde. Daarnaast studeerde zij enkele jaren filosofie en communicatiewetenschappen. Zij gaf les op een middelbare school en verdiepte zich in filosofie en parapsychologie. Tegenwoordig geeft zij workshops en cursussen op het gebied van taal, spiritualiteit en parapsychologie bij diverse instellingen onder andere volksuniversiteiten.

Deze schijnbaar uiteenlopende gebieden hebben gemeen dat ze een belangrijke grens aan de orde stellen: die van ons verstand en ons bevattingsvermogen. Wat kunnen wij beleven wanneer wij open staan voor wat voorbij de grenzen ligt? De vraag komt voort uit een verlangen naar ruimte. Naar een communicatie die anders, dieper en verder reikt dan die van het dagelijks leven. Naar contact waarin plaats is voor overgave en gevoel.

In november 2017 is haar boek “Het nieuwe moeten; vragen om cultuur” verschenen. Het boek bevat 6 essays over de ontwikkelingen in deze tijd en bevat 300 pagina’s. Voor meer informatie zie:  www.uitgeverij-ijzer.nl.

De cursussen

In de cursussen die zij ontwikkelde op het gebied van taal, moderne poëzie en bijzondere ervaringen is communicatie in meest ruime zin het centrale punt van aandacht. Uitgangspunt is de aanname van een werkelijkheid voorbij de taal en het verstand die wij niet kunnen zien of begrijpen maar waarmee wij wel diepgaand verbonden zijn. Pas in afstemming op die werkelijkheid kunnen wij transparantie en inzicht ervaren. Pas dan ook ontstaat het juiste  perspectief op taal waardoor zij als hulpmiddel krachtiger voor ons kan functioneren.

Els ontwikkelt haar cursussen altijd vanuit een persoonlijke betrokkenheid of ervaring met de thema’s. Dat maakt dat iedere activiteit zowel theoretische kennis en inzicht biedt als ook aansluit bij het persoonlijke en praktische leven van de deelnemers. Cursisten zijn in alle omstandigheden uitgenodigd om zichzelf te zijn, zich vrij te voelen en zaken al of niet met de groep te delen. In respect voor onszelf en voor elkaar scheppen wij telkens de nodige ruimte.

Neem zeker een kijkje op haar eigen site: www.reflexels.nl

Activiteiten

Je ziet hier activiteiten (cursussen, lezingen, retraites enz.) die in het huidige seizoen verzorgd worden én/of in het verleden verzorgd zijn door:

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen