Dionne Brussee

heeft een passie voor muziek. Ze is klassiek zangeres en heeft veel opgetreden en zingt nog steeds. Daarnaast werkt ze bij de Dienst Geestelijke Verzorging in het OLVG (in Amsterdam?) waar ze maandelijks concerten organiseert voor patiënten in de kapel en op afdelingen. Ook is ze dirigent van het OLVG koor, een koor van medewerkers van het OLVG ziekenhuis dat regelmatig optreedt aldaar.

Naast muziek is religie haar 2e passie en die twee heeft ze – naast het zingen van veel religieus werk – ook samengebracht in haar studie Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis die ze volgde in Nijmegen, waarin ze afstudeerde op het onderwerp ‘Gezongen liturgie – vernieuwing van het kerklied in de katholieke kerk in Nederland na het Tweede Vaticaans Concilie’.

Ook in de vorm van lezingen en cursussen zoekt Dionne mogelijkheden om de verbinding tussen muziek en religie te maken en op La Verna begint ze dit jaar een reeks van drie avonden over het Stabat Mater – de klaagzang van Maria over het lijden van haar zoon Jezus, vanuit het muzikale oogpunt van verschillende componisten.

Zie ook www.dionnebrussee.nl voor meer informatie over de lezingen en activiteiten van Dionne.

 

Meer weten? Ga naar: http://www.dionnebrussee.nl

Activiteiten

Je ziet hier activiteiten (cursussen, lezingen, retraites enz.) die in het huidige seizoen verzorgd worden én/of in het verleden verzorgd zijn door:

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen