Binjamin Heyl

werd geboren in 1946 in Nijmegen. Na de MULO ging hij de verpleging in en het onderwijs. Hij studeerde later op het Joods Seminarium van Amsterdam Joodse geschiedenis en Halacha, de Joods religieuze wetgeving. Na deze studie ging hij verder studeren in Jeroejalajim en werkte in de verpleging.

Na terugkeer in Nederland raakte hij betrokken bij de OJEC weekenden (Overleg Joden En Christenen) en bij de Katholieke Raad voor Israel in de werkgroep Katechese om aandacht te besteden aan anti-judaistische teksten binnen de liturgie. Enkele jaren actief geweest binnen de Gast-Huisgemeente van de PKN, in Amsterdam. Gaf daar inleidingen en schreef artikelen in het gemeenteblad onder de titel: Van Joodse zijde. Deze verschenen artikelen werden later door deze gemeente in boekvorm uitgegeven. Samen met een aantal predikanten werkte hij mee in de Toraleesroostergroep aan het boek: Geen tittel of jota -Proeve van een leesrooster bij de Tora-.

Heeft aan het Sint Janscentrum, diaken- en  priesteropleiding Den Bosch, Judaica gedoceerd en schreef in deze periode de boeken: De sidra van de week en: Een toelichting op de Sjabbatochtenddienst. Verder inleidingen gegeven bij een  aantal leerhuizen waardoor het boek ontstond: Tora een belevenis.

Activiteiten

Je ziet hier activiteiten (cursussen, lezingen, retraites enz.) die in het huidige seizoen verzorgd worden én/of in het verleden verzorgd zijn door:

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen