Anton Philips

is een bevlogen man van 85 die niet het voor hem uitgestippelde pad van een carrière in het Philips bedrijf volgde, maar zich een eigen weg baande. Die weg culmineert in een beweging om intrinsieke motivatie het uitgangspunt te maken in de gehele onderwijsketen en ver daarbuiten. Hij is oprichter van Stichting Emergo, een stichting die zich inzet om jonge en volwassen mensen in staat te stellen motivatiebewust een goede keuze voor de functie en beroepsrichting – en als het om jonge mensen gaat de opleiding die ze daarvoor nodig hebben – te maken. Eerst jezelf kennen en dan kiezen.

Op vrijdag 15 september 2017 heeft drs. H.M.W ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren, Anton Philips op grond van zijn buitengewone en vrijwillige inzet voor de samenleving namens Koning Willem Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De benoeming vond plaats in het conferentie centrum ISVW te Leusden aan het slot van de Inspiratiedag voor coaches van Stichting Emergo, in aanwezigheid van een dertigtal coaches en medewerkers van de Stichting, familie van Anton Philips, vrienden en relaties.

Specifiek vermeldde de burgemeester in zijn toespraak de oprichting en het werk van Stichting Emergo.” Wanneer jongeren de juiste keuzes maken, kunnen zij zich maximaal ontplooien en daaruit voldoening halen. Dat is zowel goed voor henzelf als voor de maatschappij.”

Activiteiten

Je ziet hier activiteiten (cursussen, lezingen, retraites enz.) die in het huidige seizoen verzorgd worden én/of in het verleden verzorgd zijn door:

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen