Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Startdag herdenking 800 jaar ontmoeting Franciscus en de sultan [VOLGEBOEKT!!!]

In 1219 gaat Franciscus op kruistocht mee, maar met een eigen missie: vrede. Het lukt hem wonderwel moslimleider sultan Al-Kamil te ontmoeten. In de ogen van de christenen dé vijand. De sultan en Franciscus hebben een goede, intense ontmoeting. Beiden ontdekken dat de ander een redelijk mens is, die snakt naar vrede: het begin van vreedzame interreligieuze dialoog. Nu, 800 jaar later, is interreligieuze dialoog actueler dan ooit. De Franciscaanse familie wil daarom naast gedenken ook wereldwijd de dialoog stimuleren.

We starten in Nederland het jubileumjaar in Stadsklooster La Verna. Een moslim en een christen komen vertellen over hun ervaringen. Willem Marie Speelman ofs (Franciscaans Studiecentrum) gaat in op de historische ontmoeting. We bezoeken de Al Ummah moskee, vlakbij het stadsklooster. En de Nederlandse vertaling van het boek ‘The Saint and the Sultan’ van Paul Moses wordt gepresenteerd.

Datum: zaterdag 23 februari 2019 | Tijd: 12.30 uur - 17.00 uur | Prijs: vrijwillige bijdrage

Verzorgd door: Hans-Peter Bartels ofm

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen