Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Pelgrimeren tegen Wil en Dank

“Wat beweegt een vrijzinnige, maatschappijkritische, tegendraadse twijfelaar om op pelgrimstocht te gaan, en dat nog wel naar Rome?” vroeg een gereformeerde dominee, die Adri tegenkwam tijdens zijn eerste Franciscaanse voettocht met rugzak en tent van Assisi naar Rome. Na deze zware tocht volgde een tweede in 2014, te voet van Florence naar Assisi. Beide tochten voerden hem letterlijk en figuurlijk over bergen en dalen. Zijn boek ‘Pelgrimeren tegen wil en dank‘ is er een vrucht van; een kritisch en boeiend reis- en pelgrimsverhaal met ontroerende ontmoetingen en prachtige legendes over Franciscus, doorspekt met droge humor en de nodige zelfspot.
Deze avond kijken we naar beelden van de pelgrimstochten. Fer van der Reijken zal m.b.v. interviewvragen Adri van Oosten erbij aan het woord laten. De luisteraars kunnen zodoende ‘meelopen’ met de in zijn boek opgetekende, aanstekelijke ervaringen en visies.

Datum: donderdag 4 oktober 2018 | Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur | Prijs: 10,00

Verzorgd door: Adri van Oosten

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen