Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Open Gespreksbijeenkomst: Van gevarieerd eten naar gevarieerd vasten?

De Tv overstelpt ons met vele kook- en bakprogramma’s. Weekbladen houden ons likkebaardend lekkere recepten en culinaire foto’s voor. En wie wil brengt zijn dagen al ‘grazend’ door van de ene snack naar de andere.

Vanouds staat ‘vasten’ voor een periode waarin je niet of minder eet. Het staat gericht op religieuze verdieping (denk aan de veertigdagentijd op weg naar Pasen of de Ramadan), een gezonde zuivering van je lichaam (sapkuur) of protest (Gandhi protesteerde op deze manier tegen de achterstelling van de ‘onaanraakbaren’ in India en overheersing van de Britten).

Tegenwoordig zien we een opkomende variatie in het vasten: bepaalde andere dingen dan eten juist minder of meer gaan doen. B.v. minder tv kijken, de smartphone een tijdje bewust uit zetten, meer tijd nemen voor stilte en gebed,  een goed boek of een gezelschapsspel.

En dan is er nog een link naar andere mensen. Wat je bespaart door minder te eten komt ten goede aan een zelfgekozen Goed Doel. Of in de tijd die je uitspaart bezoek je een zieke.

Kunnen we met elkaar delen wat vasten voor ons betekent? Doen we het? Zo ja, langs welke wegen? Hoe ervaar je jouw manier van vasten? Aan wie of wat komt het ten goede?

 

Datum: dinsdag 4 april 2017 | Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur | Prijs: € vrijwillige bijdrage

Verzorgd door: Fer van der Reijken ofm, Elisabeth Ouborg