Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Open Gespreksbijeenkomst: Ben ik religieus?

In oktober kwam het CBS met de onderzoeksresultaten naar buiten dat voor het eerst meer dan de helft van de Nederlanders niet religieus is. Het CBS-rapport kreeg echter stevige kritiek. ‘Religieus’ wordt door het onderzoeksinstituut nl. gelijkgesteld met ’tot een religieuze groepering behorend’ of ‘godgelovig’. Er zijn echter veel mensen te vinden die geen lid zijn van een kerk of religieuze groepering, maar die zichzelf wel als religieus beschouwen. Er is zelfs een groeiend aantal atheïsten dat zichzelf religieus noemt.

Zie jij jezelf als religieus? Wat betekent dat voor je? Wordt dat in je leven voor anderen zichtbaar? Hoe en waar dan? Verbind jij je met ‘religieuze’ mensen in je eigen omgeving?

Over dit soort vragen gaat het in de OGB van 20 november. We gaan niet discussiëren maar brengen onze inzichten en ervaringen met elkaar in gesprek en verrijken zo elkaar.

 

 

 

Datum: 20 november 2018 | Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur | Prijs: Vrijwillige bijdrage

Verzorgd door: Fer van der Reijken ofm

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen