Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Open Gespreksbijeenkomst: Hoe (goed) zorgen mensen voor dieren? Hoe (goed) zorgen dieren voor mensen?

De relatie tussen mens en dier is een wonderlijke. Momenteel worden er in Nederland snuffelhonden opgeleid, die een verweesd nest jonge otters kunnen opsporen als de moeder is overleden. Anderzijds stoppen we 40.000 kippen dicht op elkaar in grote schuren. Veel bio-industrie-dieren zien nooit het daglicht. Daar weer tegenover staat een scala aan honden- en kattenvoer in de supermarkten. Hoe (goed) zorgen we voor de dieren?

Hashhonden bewijzen Schiphol grote diensten. Ontroerend is de zorg van hulphonden voor minder valide mensen. En hoe vaak niet doorbreekt een huisdier het gemis van een partner? Hoe (goed) zorgen dieren voor ons?

Dieren zijn hoe dan ook belangrijk voor mensen. In 2002 werd zelfs de Partij voor de Dieren opgericht. De discussie of dieren ook rechten hebben laait af en toe stevig op.

En zo valt er veel uit te wisselen over de betekenis van dieren voor mensen en omgekeerd. Kom naar de Open Gespreksbijeenkomst en verrijk anderen met jouw ervaringen en inzichten!

Datum: dinsdag 16 oktober 2018 | Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur | Prijs: Vrijwillige bijdrage

Verzorgd door: Fer van der Reijken ofm

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen