Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Open gespreksbijeenkomst – Wat is waarheid?

De laatste tijd valt in de media steeds vaker het woord ‘nep-nieuws’. En slimme of sluwe politici spreken zonder gêne over ‘alternatieve’ feiten. De grenzen tussen nieuws en nepnieuws, feiten en alternatieve feiten lijken te vervagen.

Wie van ons ontvangt er op de computer niet dagelijkse spamberichten dat we een reis hebben gewonnen of gratis kunnen komen shoppen bij Albert Heijn? Het is allemaal ‘fake’!

En mocht een foto van jezelf je niet bevallen dan kun je door te ‘fotoshoppen’ een vlekje of een rimpeltje simpel wegwerken.

De werkelijkheid wordt maar al te gauw geweld aangedaan. Onze belangen en verschillende manieren van kijken hebben er ook mee te maken. Waar organisatoren van een demonstratie spreken van 10.000 deelnemers, komt de politie soms nog niet tot de helft van dat aantal. Als ik op de grond een 6 teken dan zie jij tegenover mij een 9.

Wat is eigenlijk ‘waarheid’? Die vraag is al zo oud als de mensheid. De grote filosofen braken er hun hoofd over. Pontius Pilatus stelde deze vraag hardop, toen Jezus aan hem wed voorgeleid.

Hoe leven wij vandaag met (nep)nieuws, (alternatieve) feiten? En hebben we zelf levens’waarheden’, van waaruit we leven?

Een mooi onderwerp om met elkaar over van gedachten te wisselen en elkaar te verrijken. De ‘waarheid’ kan er alleen maar kleurrijker door worden!

Datum: dinsdag 17 april | Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur | Prijs: Vrijwillige bijdrage

Verzorgd door: Fer van der Reijken ofm

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen