Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Open Dag (zaterdag 14 september 2019)

Je krijgt de gelegenheid om te proeven van de sfeer in Stadsklooster La Verna en van een aantal activiteiten waaraan je in het najaar van 2019 kunt deelnemen. Meerdere cursusleiders presenteren hun aanbod in de vorm van een workshop. Je kunt aan enkele hiervan meedoen. Tussendoor kun je het stadsklooster bekijken en is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Onze Open Dag kadert dit jaar in 24H Ontdek Nieuw-West. Een initiatief waarbij 50 horeca, broedplaatsen, lokale ondernemers en spannende culturele hotspots – waaronder het Stadsklooster La Verna! – zich van hun meest verrassende kant laten zien. Voor meer info over 24H Nieuw-West klik hier

Inloop: 13.30 uur

Workshops:

Ronde 1: 14.15 – 15.15 uur

Chris Elzinga: Het enneagram en de 9 gezichten van de ziel

‘De negen gezichten’ gaat over de wisselwerking tussen de spirituele en de psychologische dimensie van het enneagram. Chris laat zien hoe we, geboren in ervaringen van eenheid en puurheid, die kwaliteiten in de ego-ontwikkeling verliezen. Hoe dat ons volwassen bestaan bepaalt. En hoe we de verbinding met eenheid en puurheid weer terug kunnen vinden. In deze workshop laat hij je daar wat van proeven.

 

Henk Bruijn: Mediteren, loslaten, ontvangen en toelaten

In deze tijd lijkt het wel alsof we steeds meer behoefte hebben aan momenten van stilte en verdieping.  Meditatie kan ons daarbij van dienst zijn. Bij meditatie hoef je eigenlijk alleen maar te gaan zitten, stil te zijn en je aandacht naar binnen te brengen. Dit kan op veel verschillende manieren, die we tijdens een vijftal avonden zullen gaan verkennen en gaan oefenen. Zo zal er aandacht besteed worden aan de meditatiehouding, de ademhaling, aandacht en bewustzijn, klank en beweging.

 

Piet Bots ofm: De spiritualiteit van Franciscus en Clara, en ik.

Piet vertelt meer over de spiritualiteit van Franciscus en Clara en welke mogelijkheden er zijn om hun spiritualiteit een plek te geven in je leven zonder in een klooster te wonen. Dit najaar zijn er weer diverse activiteiten rond franciscaanse spiritualiteit, o.a. 3 oktober Transitusviering en 6 oktober Franciscusfeest met Franciscaans Amsterdam e.o.

 

PAUZE: 15.15 – 16.00 uur. Met gelegenheid om het Stadsklooster te bekijken

Ronde 2: 16.00 – 17.00 uur

 

Miranda Driessen: Gregoriaanse zang

In de workshop Gregoriaans zullen we beginnen met een aantal adem- en stemoefeningen. Daarna studeren we een (deel van) het Alleluia voor zondag 15 september in. Daar omheen zal Miranda iets zal vertellen over de geschiedenis van dit gezang, de context waarin het gezongen wordt en de ontwikkeling van het Gregoriaans in de geschiedenis.

 

Vera Boon: Yoga

Ben je gefascineerd door yoga, maar denk je – als je de plaatjes ziet – niets voor mij of veel te moeilijk. Dan krijg je nu een gelegenheid dit te ervaren. Het uitgangspunt en startpunt is je eigen lichaam en de mogelijkheden daar binnen ieder doet het op basis daarvan. We maken simpele bewegingen in verbinding met de adem en aan het einde is er een ontspanning. Vermoedelijk ben je erna weer opgeladen!

 

Bestuur: Informatie over Stadsklooster La Verna 

Gedurende de hele middag zullen leden van het Stichtingsbestuur van La Verna aanwezig zijn om belangstellenden te informeren over alles wat er reilt en zeilt in het Stadsklooster.

17.15 uur: Meditatieve afsluiting in de kapel.

 

 

 

 

Datum: zaterdag 14 september 2019 | Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur | Prijs: gratis

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen