Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Meditatie in de avond: luisteren naar Gregoriaanse melodieën en je eigen stilte (2)

Een woordeloze meditatie in de kapel, waarbij Wiek Hijmans met ons de innerlijke stilte zoekt. Ervaar ruimte om liefdevol te kijken naar wat er zich in je aandient en er eenvoudig ‘is’. Je kunt in contact komen met die ruimte door te luisteren naar de oudste genoteerde muziek die de mensheid heeft. Het Gregoriaans (10e -14e eeuw) is een hoogtepunt van de Westerse spiritualiteit.
Het bescheiden, bijna nederige geluid van de gitaar helpt je op weg naar de stilte. Wiek Hijmans gebruikt zijn brede en jarenlange ervaring als solist en componist om het geheel een muzikale spanningsboog te geven, waarin stilte een belangrijke rol speelt. De melodielijn van het Gregoriaans wordt afgewisseld met verrassende improvisaties, die je innerlijke ruimte kunnen openen.

Datum: maandag 4 juni 2018 | Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur | Prijs: vrijwillige bijdrage (richtprijs € 8,-)

Verzorgd door: Wiek Hijmans

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen