Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Lezing: Kieswijzer levensbeschouwing

Hoe ga ik om met levensvragen? Heb ik een levensbeschouwing? Ben ik religieus? Atheïst? Ietsist? Nietsist? Deze vragen zijn tegenwoordig moeilijker te beantwoorden dan vroeger. Steeds minder mensen nemen deel aan georganiseerde vormen van levensbeschouwing. Het levensbeschouwelijk repertoire is tegelijk sterk gegroeid. Mensen zoeken hun eigen weg.
In zijn meest recente boek ‘Kieswijzer levensbeschouwing’ biedt André Droogers een wegwijzer door het zingevingslandschap. 150 alternatieven komen aan bod, zoals ‘In de ban van God’ en ‘God in de ban’, of ‘Hiernumaals’ en ‘Hiernamaals’. Van daaruit komen een reeks levensbeschouwelijke houdingen aan bod; houding is belangrijker dan organisatie. Voor wie reeds een zinvolle bestemming heeft gevonden kan de lezing dienen als een spiegel: ‘Zit ik nog steeds goed?

Datum: donderdag 11 mei 2017 | Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur | Prijs: € 10,00

Verzorgd door:

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen