Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Jodendom: de hemel naar de aarde brengen (3x)

Jodendom is een middel om de hemel naar de aarde te brengen. Een opdracht voor elke Jood die de Tora, Gods onderwijzing, concreet wil maken in deze wereld. Opdat deze een plaats wordt waar het goed wonen is voor mens, dier en al wat groen is, voor al het geschapene, en daardoor een plaats waar de Eeuwige wil wonen. Het Jodendom is derhalve een ‘aardse’ godsdienst, die het gehele joodse leven doordrenkt, hier moet het gebeuren. Hier, concreet op deze aarde, dient de Messiaanse wereld gevestigd te worden. Tora, Gods Onderwijzing, is het geloof, de hoop dat het onmogelijke mogelijk is. Daarom bevat de Tora ook geboden en verboden die richtsnoer en lichtbaken zijn.
Na vertellende inleidingen komen de vragen vanzelf en gaan we als groep in gesprek. Iedere deelnemer ontvangt het boek: Tora een belevenis.

Data: woensdag 22 april, 6 en 20 mei 2020 | Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur | Prijs: € 40,00

Verzorgd door: Binjamin Heyl

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen