Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Hoe kan Goede Vrijdag een góede vrijdag zijn?

Elke mens wordt tijdens het leven met lijden geconfronteerd en volgt daarin een heel persoonlijke weg. Lijden kan verschillend van oorsprong zijn, maar of het gaat om sociaal, lichamelijk, psychisch of spiritueel lijden, het kan een aardverschuiving teweegbrengen en een tijdelijke of levenslange invloed op je leven hebben.
In de lezing en het nagesprek staan we stil bij een heel specifieke geloofsvraag: Hoe kun je als gelovige mens omgaan met het lijden dat op je weg komt? Verschillende vragen die daarbij aan bod zullen komen zijn: hoe kan geloven bevrijdend of beknellend werken? Wat werkt als een houvast en wat werkt juist averechts? Hoe kun je als gelovige mens omgaan met de gevoelens van angst, boosheid, schuld of schaamte, die zich in moeilijke omstandigheden aandienen, en welke rol spelen die gevoelens daarin? Hoe kan het geloof een bron van steun zijn?

Datum: woensdag 17 april 2019 | Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur | Prijs: € 10,00

Verzorgd door: Agnes Domanska

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen