Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Het Requiem van Mozart – In La Verna en in het Concertgebouw (3x)

Toen Wolfgang Amadeus Mozart in 1791 op 35-jarige leeftijd overleed, liet hij een onvoltooid stuk na, dat later als een meesterwerk is beschouwd: het Requiem. Alleen de Introïtus is helemaal door Mozart zelf geschreven. Van de andere delen waren slechts partijen en schetsen klaar. Zijn leerling Franz Xaver Süssmayer heeft het stuk voltooid en daarmee onsterfelijke roem verworven.
Op zondag 20 november wonen we om 14.15 uur in het Concertgebouw het Requiem bij, uitgevoerd door het Amsterdams Gemengd Koor. Daarvoor zullen we op twee avonden a.d.h.v. partituren en teksten fragmenten uit het Requiem beluisteren en bespreken, zodat je op het concert beter hoort wat er in de muziek gebeurt. Info, prijs en aanmelding voor het concert via Mw. M. Geijsel: m.geijsel@upcmail.nl.

Data: donderdag 10, 17 november in LV. Concert zondag 20 november 2016 | Tijd: 19.30 uur - 21.30 uur | Prijs: € 20,00

Verzorgd door: Ton van der Valk

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen