Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Gregoriaanse melodieën en stilte (3x)

Met Wiek Hijmans op akoestische gitaar luisteren we in de kapel naar de stilte en naar die oude inspirerende tonen van het Gregoriaans, zoals dat dagelijks wereldwijd in kloosters en kerken gezongen wordt. De gitaar is voor Wiek als een stem. Hij is een muzikant met een lange internationale ervaring als improvisator en uitvoerend musicus. Kloosters zijn voor hem een bron van levenskracht.
Jouw aanwezigheid bepaalt mee hoe de muziek vorm krijgt. Dus iedere keer is anders. Wiek opent je oren en bevestigt je concentratie door improvisatorische elementen in te brengen. Het is dus geen authentiek concert van Gregoriaanse muziek, maar oude muziek in het moment van nu.
Drie avonden om samen te zoeken naar stilte, juist door naar verstilde klanken te luisteren. Na afloop is er gelegenheid om met Wiek ervaringen uit te wisselen.

Data: woensdag 6, 20 feb en 6 maart 2019 | Tijd: 20.00 uur - 21.00 uur | Prijs: € 25,00

Verzorgd door: Wiek Hijmans

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen