Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Franciscusfeest met Franciscaans Amsterdam e.o.

Zoals elk jaar rond de sterfdag van de Heilige Franciscus vieren we als Franciscaans Amsterdam e.o. weer het Franciscusfeest. We sluiten dit keer aan bij het jaarthema van de Franciscaanse Beweging in Nederland: het Zonnelied van Franciscus. Steeds terugkerende,  tot God gerichte, woorden daarin zijn ‘Wees geprezen’ – in het Italiaans ‘Laudato si’. Dat is de titel van de encycliek over de aarde en de armen van Paus Franciscus uit 2015.

Gerard Moorman, missiesecretaris en sinds 2010 groene secretaris (duurzaamheid) van de Konferentie Nederlandse Religieuzen, zal een aansprekend verhaal houden over de dóórwerking van deze pauselijke brief in Nederland en daarbuiten. Hierna volgen workshops en een viering,  met tussendoor en daarna volop ruimte voor ontmoeting.

Dit zijn de workshops waaruit gekozen kan worden:

-een stiltewandeling in de traditie van Thich Nhat Hahn o.l.v. Gerard Moorman

-liederen zingen rond het thema van de middag o.l.v. br. Fer v.d. Reijken

-in dichtregels woorden geven aan verwondering o.l.v. Kok Klever

Het programma ziet er zo uit:

-14.00u. binnenkomst met koffie of thee en wat lekkers

-14.30u. inleiding door Gerard Moorman

-15.00u. workshops

-15.45u. even pauze

-16.00u. viering in de kapel

-16.30u. hapje en drankje tot ± 17.00u.

 

Er staat een mandje voor een vrijwillige bijdrage.

 

Graag aanmelden bij: franciscaansamsterdam@kpnmail.nl  of  bij Anneke Lagerweij 020-6863325. Bij haar kan je ook terecht voor meer informatie.

Je bent van harte welkom om dit feest mee te vieren.

 

Paus Franciscus over de mens in de schepping

 

”Als we de natuur en het milieu zonder openheid tot ontzag en verwondering benaderen, als we niet langer de taal van broederschap en schoonheid in onze relatie tot de natuur spreken, dan zal onze houding die van meesters zijn, consumenten, meedogenloze uitbuiters die geen beperking van hun onmiddellijke behoeften kennen. Het tegenovergestelde is ook waar. Als we ons verbonden voelen met alles wat bestaat, zullen soberheid en zorg spontaan in ons opwellen.” * Citaat uit: Laudato Si’,  2015.

 

Datum: zondag 7 oktober 2018 | Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur | Prijs: Vrijwillige bijdrage

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen