Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Franciscaanse Stille Retraite in Megen: 20-26 februari 2017 [Vol!! Zodra er een plek vrijvalt, komt het inschrijfformulier weer terug]

Een Franciscaanse Stille Retraite (FSR) is bedoeld voor mensen die verlangen naar stilte en naar contact met de Bron van hun leven. Tijdens deze zesdaagse retraite geven we geen conferenties; de stilte staat centraal. Je hebt elke dag een gesprek met een eigen begeleider en je neemt deel aan een dagelijkse themaviering waarin bijbelteksten en teksten van Franciscus en Clara doorklinken. De retraite vindt plaats in een klooster en je beweegt mee in het kloosterritme van gebedstijden en eucharistievieringen.

Je kunt alleen deelnemen als je je voor alle zes dagen inschrijft. Kun je pas later komen of moet je eerder weggaan, schrijf je dan in voor een van de andere stille retraites.

Het is heel belangrijk je goed te informeren over wat de retraite inhoudt. Daar kun je meer over te weten komen op de website van de Franciscaanse Stille Retraites: www.stilleretraites.nl. Enkele ervaringen en indrukken van andere retraitanten kunnen je een idee geven hoe een retraite kan werken. Op de site kun je meer te weten komen over de opzet van de retraite, de begeleiders en de verschillen tussen de locaties (wel of geen gastenverblijf, modern of oud, meer of minder stil, wel of niet gelijkvloers etc.).

Locatie: Franciscanen, Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen.

Graag zelf de lakens meebrengen. Kan dat echt niet, dan kun je tegen betaling van € 6,- een pakket huren. Handdoeken worden voor iedereen klaargelegd, ook als je geen linnenpakket huurt.

——————————

Over de procedure – Lees dit met aandacht!
1. Als je onderstaand formulier invult, ontvang je automatisch een bevestiging van ontvangst.
2. Het 
is heel belangrijk in het formulier uitgebreid te motiveren waarom je aan de retraite deelneemt. Dit is nodig om een goede inschatting te kunnen maken of de retraite aansluit op je behoeften en verwachtingen. Als de begeleiders daar vragen over hebben nemen ze contact met je op.
3. Hierna ontvang je vanuit La Verna een definitieve bevestiging van je deelname. Dan incasseert 
La Verna tevens het inschrijfgeld van € 100,-.
4. Drie weken vóór het begin van de retraite incasseert La Verna het resterende deelnamebedrag en je eventuele gift.
5. Voor de stille retraites geldt de annuleringsregeling van de FSR. Mocht je geen risico willen lopen op kosten bij afmelding, dan adviseren we je zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

We wensen je een inspirerende retraite toe!

——————————

Data: maandag 20 - zondag 26 februari 2017 | Tijd: - | Prijs: 455,- (A-tarief) / € 335,- (B-tarief)

Verzorgd door: Anneke van der Veer, Ricky Rieter, John Boon

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen