Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Een wandeling door Mokum, het joodse Amsterdam

Ze horen bij elkaar, Amsterdam en Mokum; het joodse woord voor plaats, stad waar je thuis bent. Eind 16e – begin 17e eeuw vluchtten Joden uit Spanje en Portugal voor de inquisitie en vanuit Oost-Europa voor de pogroms naar het liberale Amsterdam. Hier waren unieke godsdienstvrijheid en vrijheid van drukpers. Hier vonden zij hun thuis.

En dan is daar de inktzwarte bladzijde; in de Tweede Wereldoorlog is het grootste deel van de Amsterdamse Joden weggevoerd en omgekomen in de concentratiekampen. Maar weinigen kwamen terug. Al wandelend door de voormalige Jodenbuurt en rondom het grootste synagoge-complex van Europa komen wij hen en hun verhalen tegen in Mokum; de Amsterdamse Joden van vroeger en nu.

Het startpunt is bij de hoofdingang van de Stopera aan de Amstelzijde. Vanaf Centraal Station metro 51, 53 of 54, halte Waterlooplein.

Vanwege Corona maximaal 6 deelnemers en zelf iets te drinken meenemen.

vrijdag 25 september 2020 | Tijd: 10.00 uur - 13.00 uur | Prijs: € 10,00

Verzorgd door: Johanna Wartenbergh

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen