Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

Boekpresentatie van Alles is genade, de biografie over Dorothy Day

Dorothy Day (1897-1980) is moeilijk in een hokje te plaatsen. Ze was pacifist, anarchist en tegelijkertijd een vrome katholiek, die dagelijks de mis bezocht. Haar turbulente leven stond in het teken van activisme en contemplatie, radicale gastvrijheid en solidariteit met de allerarmsten.

Dit jaar verschijnt haar biografie, geschreven door Jim Forest, in het Nederlands, onder de titel Alles is genade. De uitgave van deze vertaling lijkt op het juiste moment te komen. In 2012 werd Dorothy Day voorgedragen als kandidaat voor een heiligverklaring. En toen paus Franciscus in 2015 het Amerikaanse congres toesprak, noemde hij haar als een van de groten in de Amerikaanse geschiedenis, naast Abraham Lincoln, Martin Luther King en Thomas Merton. Het leven van Dorothy Day heeft veel mensen geïnspireerd en in beweging gezet. De door haar opgerichte Catholic Worker-beweging is actief tot ver buiten de Verenigde Staten, en is ook hier in Nederland vertegenwoordigd. Tegelijkertijd was Dorothy Day hoogst controversieel, en stond ze met haar standpunten regelmatig lijnrecht tegenover de bisschoppen van haar tijd. Met name haar principiële pacifisme werd niet door iedereen in dank afgenomen. Genoeg redenen om haar ideeën en haar levensverhaal serieus te nemen.

Op zaterdag 28 november wordt Alles is genade gepresenteerd. Vanwege Corona vindt dit plaats in de Augustinuskerk, Postjesweg 123, Amsterdam.

Via een videoverbinding gaan we in gesprek met de auteur Jim Forest en met Kate Hennessy, de kleindochter van Dorothy Day. Bisschop Jan Hendriks zal het allereerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen. De muziek zal worden verzorgd door de Catholic Worker band The Lost Daughters of Eve. Het belooft een dynamische en inspirerende dag te worden.

We gaan proberen om deze heugelijke middag live te streamen. Meer info t.z.t. op de website!

Maar aanmelden kan wel via La Verna. Stuur een mailtje met je naam en het aantal deelnemers naar:

info@stadskloosterlaverna.nl

Had je je aangemeld en ben je verhinderd? Laat het even weten! Dan kunnen we iemand anders blijmaken.

 

zaterdag 28 november 2020 | Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur | Prijs: Vrijwillige bijdrage is welkom!

Aanmeldformulier

Je ontvangt deze 6x per jaar

Een moment geduld aub.

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen