Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

‘Annunciatie anders’ – De Aankondiging aan Maria tussen trend en traditie

De Annunciatie (Aankondiging dat Maria zwanger zal raken) is een belangrijk moment in het evangelieverhaal: het grote keerpunt na de zondeval, het begin van de verlossing.
Vanaf de eerste, laat-antieke afbeeldingen veranderde er lange tijd in principe niet veel in de manier van uitbeelden van de Annunciatie. Het verhaal beperkte zich immers tot twee figuren: een meisje en een engel in één ruimte.
Aan het begin van de Renaissance werd onder anderen door Fra Angelico een nieuw type Annunciatie (met twee kamertjes!) geïntroduceerd. Hierop werd eind 20ste eeuw door zulke uiteenlopende kunstenaars als Anthony Caro en Richard Hamilton gereageerd. Bekend is de uitgebreide symboliek bij de Vlaamse schilders, Jan van Eyck voorop. Een veelheid van details wordt later gevolgd door terugkeer naar eenvoud en aandacht voor contrasten. De 20ste en 21ste eeuw laten vervolgens hun eigen interpretaties zien, van Gerhard Richter tot Grayson Perry.

Datum: maandag 25 maart 2019 | Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur | Prijs: € 10,00

Verzorgd door: Everdien Hoek

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen