Activiteiten

Je kunt bij Stadsklooster La Verna elk half jaar ongeveer 50 cursussen, lezingen, wandeltochten e.d. volgen. Vanaf half december en half juni zijn de activiteiten voor het nieuwe seizoen op deze site te zien en kun je je daarvoor aanmelden.

A meditation

‘A meditation’, zo heet een muziekstuk dat de Engelse componist Tobias Hume in 1605 componeerde. Een stuk voor een instrument waarvan moderne technieken laten zien dat het bij uitstek geschikt is om de menselijke hersengolven tot rust te ‘wiegen’: de viola da gamba. De ongebruikelijk grote resonantie van het instrument heeft te maken met de manier waarop de snaren worden afgestopt door frets op de toets en door de zeer intieme manier waarop de vingers de haren van de strijkstok aanraken. Beide aspecten leiden tot een geluid dat zo rijk is aan boventonen, dat die tot in het voor ons onhoorbare kunnen doorgaan. Dit geluid is in staat om mensen in een rustige toestand van vredige ‘mindfulness’ te wiegen.
Ralph Rousseau beoefent al 25 jaar dagelijks meditatie en t’ai chi. Deze avond komen muziek en meditatie samen in een ervaring waarvan ook jij de puls nog lang nadien zult voelen.

Datum: woensdag 8 mei 2019 | Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur | Prijs: € 10,00

Verzorgd door: Ralph Rousseau Meulenbroeks

Cookies

We gebruiken cookies om content van de website te verbeteren en om het websiteverkeer te analyseren.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen